1) Βυνοποίηση: Αποτελεί τη διαδικασία κατά την οποία ο σπόρος κάτω από κατάλληλες συνθήκες υγρασίας, θερμοκρασίας και αερισμού μετατρέπεται σε βύνη. Μετά την ξήρανση μπορεί να ακολουθήσουν στάδια καραμελοποίησης και καβουρδίσματος για παραγωγή ειδικών βυνών.
2) Άλεση: Σκοπός της άλεσης είναι ο θρυμματισμός των κόκκων της βύνης και η αύξηση της επιφάνειας της ώστε να είναι δυνατή η δράση των ενζύμων και η εκχύλιση των ουσιών της στο βυνογλεύκος.
3) Πολτοποίηση: Κατά την πορεία προς ειδικό δοχείο, η αλεσμένη βύνη μαζί με το προστιθέμενο νερό, δημιουργούνε έναν πολτό ο οποίος θερμαίνεται σταδιακά (σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες ανάλογα με το είδος της μπίρας που θέλουμε να παράξουμε.) Σκοπός είναι η βέλτιστη δράση των ενζύμων και η αποικοδόμηση των αδιάλυτων ουσιών και η μετατροπή τους σε ζυμώσιμο εκχύλισμα.
4) Διήθηση: Ο πολτός μεταφέρεται στον διηθητήρα όπου θα γίνει ο διαχωρισμός των στερεών βυνουπολλειμάτων από το εκχύλισμα. Στο τέλος τα βυνουπολείμματα δίνονται δωρεάν σε κτηνοτρόφους της περιοχής ως πρόσθετο ζωοτροφής.
5) Βρασμός: Το βυνογλεύκος μεταφέρεται στον βραστήρα όπου θερμαίνεται σε θερμοκρασία βρασμού. Σε αυτό το στάδιο προστίθεται και ο λυκίσκος ο οποίος θα δώσει στη μπίρα περίπλοκα αρώματα και γεύσεις καθώς και την χαρακτηριστική πικράδα. Ένας άλλος σκοπός του βρασμού είναι η συμπύκνωση του γλεύκους αλλά και η αποστείρωση του.
6) Φυγοκέντριση: Μετά το τέλος του βρασμού το γλεύκος μεταφέρεται σε δοχείο όπου εισέρχεται εφαπτομενικά δημιουργώντας έναν στρόβιλο (whirpool) με αποτέλεσμα τα στερεά υπολείμματα να καθιζάνουν σε μορφή κώνου.
7) Ψύξη & Οξυγόνωση : Το ζυθογλεύκος ψύχεται μέσω του εναλλάκτη στη θερμοκρασία εμβολιασμού της μαγιάς, προστίθεται αέρας και στέλνεται στη δεξαμενή ζύμωσης.
8) Ζύμωση: Κατά τη ζύμωση η μαγιά αναπτύσσεται και καταναλώνει το ζυμώσιμο εκχύλισμα μετατρέποντας το σε αιθυλική αλκοόλη και CO2. Διαρκεί 7 – 10 ημέρες.
9) Ωρίμανση: Στο στάδιο αυτό κύριος στόχος είναι ο σχηματισμός των επιθυμητών αρωματικών ενώσεων και η αύξηση της γευστικής αρμονίας της μπίρας. Διαρκεί περίπου 30 ημέρες.
10) Φιλτράρισμα: Η μπίρα φιλτράρεται ώστε να απομακρυνθούν μεγάλα σωματίδια στερεών και να καταστεί διαυγής.
11) Εμφιάλωση/Εμβαρέλωση: Το τελικό στάδιο της παραγωγής κατά το οποίο η μπίρα πληρώνεται σε γυάλινα μπουκάλια ή μεταλλικά και πλαστικά βαρέλια και διατίθεται προς πώληση και κατανάλωση.